• Е-адреса: Лозинка:

Упатство како да направите нарачка на KupiMoment.mk


Драги наши посетители,
Одкако успешно ќе се регистрирате и најавите на KupiMoment.mk со вашиот личен кориснички профил, ќе можете да правите нарачки на производи, со комплетирање на следнава процедура која се состои од неколку едноставни чекори и тоа:

Чекор 1

Најпрво изберете го посакуваниот производ. На страната каде се дадени деталите за производот кликнете на иконата „внеси во кошничка“ која се наоѓа веднаш под полето со основни информации за производот.

kako da kupam 1

Чекор 2

На следната страна во полето „Количина“, впишете ја потребната количина од производот. Под тоа поле на располагање ви се и опциите „Промени“, „Избриши“ и „Зачувај за подоцна“. Производот ќе биде зачуван во вашата кошничка, по што слободно можете да пребарувате и да додавате нови производи.

За да продолжите кон плаќање на производот, кликнете на полето „Продолжи со нарачка“. Доколку сакате да внесете уште производи во вашата кошничка, кликнете на „Продолжи со купување“.

kako da kupam 2

Чекор 3

Следниот чекор е избор на адреса за достава. Овде можете да изберете некоја адреса која претходно сте ја навеле како адреса на испорака или да внесете нова. При внесување на нова адреса го впишувате вашето име и презиме, како и адресата на која би сакале пратката да биде доставена.

kako da kupam 3

Непосредно пред да преминете на следниот чекор, одберете една од опциите кај посакувана адреса:
За да продолжите со процедурата изберете ја третата опција „Достави на таа адреса“.

kako da kupam 3

Чекор 4


На следната страна ги специфицирате конкретните детали од доставата. Прво го одбирате типот на испораката, односно дали сакате производите да ви бидат доставени со „Препорачана и осигурена пратка“ или пак „Брза пошта“.

Подолу на страната, треба да го одредите и начинот на плаќање, преку селектирање на една од двете опции, со платежна картичка или со уплатница.

kako da kupam 5

Чекор 5

Начин на плаќање

Доколку плаќањето го вршите со платежна картичка, на наредната страна ќе мора во соодветните полиња задолжително да ги внесете следниве информации:
- број на платежна картичка
- име на имателот на платежната картичка
- тип на платежната картичка
- важност на платежната картичка и
- CVV2/CVC2 (верификациските вредност/код на картичката)

Под полињата за внесување е дадена и слика со платежна картичка, на која е прикажано каде може да ги најдете податоците од картичката кои се бараат.

Одкако ќе ги пополните задолжителните податоци, кликнете на полето „Продолжи“.

kako da kupam so karticka


Доколку изберете плаќање со уплатница, ќе ви се прикаже слика со упатство како треба истата да биде пополнета.

kako da kupam so uplatnica