Упатство како да направите нарачка на KupiMoment.mk

Драги наши посетители,
Одкако успешно ќе се регистрирате и најавите на KupiMoment.mk со вашиот личен кориснички профил, ќе можете да правите нарачки на производи, со комплетирање на следнава процедура која се состои од неколку едноставни чекори и тоа:

 

ЧЕКОР 1

Најпрво изберете го посакуваниот производ. На страната каде се дадени деталите за производот кликнете на иконата „внеси во кошничка“ која се наоѓа веднаш под полето со основни информации за производот.

 

По успешно внесување во кошничка, Ви се прикажува табелата во која имате внесено продукти за купување. Во табелата се прикажани опциите за бришење на продукт од кошничка, менување на количина (по менување на количина треба да претиснете на “Обнови кошничка”). Можете да продолжите со купувањето, или веднаш да продолжите кон плаќање со претискање на копчето “Процесирај кон плаќање” кое се наоѓа под табелата со избор за испорака.

 

Со продолжување кон плаќањето, треба да се поплнат информации за испорака и фактурирање.

Потоа избирате начин на плаќање (уплатница или платежна картичка.)

Доколку плаќањето го вршите со платежна картичка, на наредната страна ќе мора во соодветните полиња задолжително да ги внесете следниве информации:
– број на платежна картичка
– име на имателот на платежната картичка
– тип на платежната картичка
– важност на платежната картичка и
– CVV2/CVC2 (верификациските вредност/код на картичката)

Под полињата за внесување е дадена и слика со платежна картичка, на која е прикажано каде може да ги најдете податоците од картичката кои се бараат.

 

kako da kupam so karticka

 

Доколку изберете плаќање со уплатница, ќе ви се прикаже слика со упатство како треба истата да биде пополнета.

 

Упатство за плаќање со уплатница:
1. Првенствено, ставете ги во кошничка производите кои сакате да ги купите. Кога ќе дојдете до чекорот за избор на начин на плаќање, потребно е да изберете плаќање со уплатница. Уплатницата која ќе треба да ја уплатите во банка или пошта изгледа вака:
2. Со кликање на копчето „Резервирај“, Вашата нарачка ќе биде резервирана во наредните 3 работни дена. Во овој период вие ќе треба да извршите уплата со општа уплатница.
Напомена: Уплатата ќе биде видлива на нашата сметка следниот работен ден од денот на уплата. Откога ќе извршиме евидентирање на уплатата на нашата сметка, ќе добиете електронска фактура на Вашата е-пошта, по што производите ќе Ви бидат испорачани на наведената адреса.