Цветен хороскоп

Веројатно го знаете својот хороскопски знак и неговото значење во вашиот живот. Но дали го знаете цветот под кој сте родени и неговата уникатност? Цветниот хороскот ви овозможува да откриете повеќе за себе и другите околу вас. Со идентификација на цветот кој одговара на Вашиот роденденски датум или на Вашите сакани, ќе си овозможите подобро да се разберете себеси и луѓето кои ви значат.

 

КАРАНФИЛ – ЈАНУАРИ

Каранфилот традиционално симболизира восхитеност, вовед во новата година и свежина. Диантус е неговото ботаничко име, кој значи “Божествен Цвет”. Во цветниот хороскоп, розевиот каранфил означува женствена љубов, додека жолтиот означува презир.

ИРИС – ФЕВРУАРИ

Нарцисот како цвет на пролетта симболизира преродба. Ако се подари нарцис, тој пренесува топлина и висока почит кон личноста.

НАРЦИС – МАРТ

Нарцисот како цвет на пролетта симболизира преродба. Ако се подари нарцис, тој пренесува топлина и висока почит кон личноста.

МАРГАРИТА – АПРИЛ

Тие се популарни поради нивната порака за пријателство и вообичаено асоцираат едноставност и невиност.

КРИН – МАЈ

Кринот претставува чистота и се прекрасни и ароматични.

РОЗА – ЈУНИ

Како најпознато цвеќе, има вариетет од симболи но најчесто означува љубов.

РАЛИЦА – ЈУЛИ

Ралицата ги буди спомените за безгрижните летни денови од деството. Асоцира задоволство и лекомисленост.

ГЛАДИОЛА – АВГУСТ

Именувана по мечот на гладијаторот, овие цвеќиња се претставници на сила, чест и искреност. Додека некои се истенчени и мали, другите се остри и високи, како меч. Гладиолата е атрактивна и изгледа како да е обвиена во слоевита туника.

АСТЕР – СЕПТЕМВРИ

Со астерот се искажува љубов. За оние кои сакаат да ја изразат својата љубов на невообичаен начин, одбираат ваков цвет.

НЕВЕН – ОКТОМВРИ

Овие цвеќиња се популарни по нивната златна боја, која симболизира есен. Тие искажуваат наклонетост, љубезност и може да биде подарено на пријатели и членови на фамилијата.

ХРИЗАНТЕМА – НОЕМВРИ

Живи бои, тие рефлектираат позитивност. Овие цветови се портрет на веселост поради нивната боја што значи искреност и радост.

БОЖИЌНО ДРВО – ДЕКЕМВРИ

Овие цветови се неизоставен дел од божиќната декорација. Симболизираат успешност и добри денови. Доколку планирате да подарите цвеќе за време на божиќните денови, никогаш нема да погрешите ако го подарите.

Слични вести

Симболот на бојата

Кога се загледуваме во убави,разнобојни цветни аранжмани како да искусуваме...

Прочитај повеќе

Значење на цвеќе

– Алстромериа другарство и преданост – Астер симбол на стрпливост...

Прочитај повеќе

Напишете коментар

Theme Settings